Karlebovej 91, 3400 Hillerød | Krajbjergvej 3, 8541 Skødstrup
70 22 29 29
08:30 - 17:00

WordPress i skyen på Azure SQL-server?

I Azure er det gjort meget enkelt, at bygge en blog eller website, der er baseret på WordPress. På under to minutter kan man have det velkendte interface oppe at køre, så man er klar til at blogge.

De fleste installationer baserer sig på en Linux-distribution med en Apache-server og en MySql-server, som sat sammen har alle de nødvendige komponenter, der skal til for at få WordPress til at fungere. Undervejs i forløbet får man lov til at vælge, hvilken MySql-database man vil vælge, og mulighederne er:

Azure In-App MySql

hvor databasen ligger som en del af app’en og dermed også er ramt af en række begrænsninger i blandt andet størrelse og skalering

En ClearDB MySql-database

der kræver at man har en ClearDB-server oppe at køre. Det er ikke vanskelligt, og den fungrerer upåklageligt.

Jeg havde dog en SQL-server kørende i Azure, og tænkte at den måtte kunne anvendes og gav mig til at lede på nettet, og fandt efter lang tids søgen ud af at WordPress på SQL faktisk er supporteret – det kræver bare en plugin, der supporterer dette – og der findes et par stykker af dem.

Jeg kæmpede og fik faktisk WordPress op at køre på en Azure-App og en Azure SQL DB, da jeg faldt over Project Nami, som på daværende tidspunkt havde dokumenteret alle de nødvendige trin og lavet et GitHub-repository, der gjorde installation af de to services i Azure noget lettere.  Endnu smartere bliver det, når man opdager, at folkene bag projektet nu har lavet en ARM-template, der gør oprettelsen til en ren leg. Den findes på https://deploy.azure.com/?repository=https://github.com/ProjectNami/projectnami/tree/latest#/form/setup og ved at udfylde de nødvendige oplysninger om en database-server og Web app er man ganske få minutter efter klar til at blogge.

Af Peter Munch Nielsen, instruktør og konsulent hos SkillsHouse